Témaindító hozzászólás
|
2006.07.15. 04:59 - |
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
6 tojás,
25 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kg meggy
|
Elkészítése: A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habját belevegyítjük. Kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, a tetejére rakjuk a kimagozott meggyet, amit porcukorral megszórunk. Közepes tűznél sütjük. | |
[3-1]
Anyukám-féle meggyes pite |
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin),
20 dkg cukor,
pici só,
1 sütőpor,
1 tojás+1 sárgája,
fahéj,
(és még egy kicsi cukor a meggyhez.),
meggy,
gríz
|
Elkészítése: Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, grízt, a fahéjat, cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik lapot, villával megszúrkodjuk. Kb.20 percig sütjük. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz.
| |
Hozzávalók: 1 tábla étcsoki (10 dkg)
10 dkg margarin
15 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
fél teáskanál sütőpor
2 db tojás
720 ml-es meggybefőtt fele (lehet kicsit több, ízlés szerint)
|
Elkészítés: A csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztom, majd leveszem hűlni. A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verem. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntöm. A lisztet összeszitálom a sütőporral, és kevergetve hozzáadom a csokis-cukros masszához. A fél üveg meggyet kicsit lecsöpögtetem, majd beleborítom a masszába. Kb. 2 evőkanál meggylevet belepancsolok a befőttesüvegből a masszába, és határozott mozdulatokkal összekeverem. A sütőt elő kell melegíteni. A muffintálcában található 12 mélyedésbe belekanalazom a kissé ragadós masszát, és alacsony hőmérsékleten (175 fok, 4. fokozat, vagy ha nincs jelzés, akkor a legalacsonyabb szinten) kb. 28 perc alatt kész is. | |
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
6 tojás,
25 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kg meggy
|
Elkészítése: A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habját belevegyítjük. Kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, a tetejére rakjuk a kimagozott meggyet, amit porcukorral megszórunk. Közepes tűznél sütjük. | |
[3-1]
|